Návod na stažení a spuštění
Další aktuality
Dnes
Aktuální ransomwarové útoky
Po celém světě se stala řada společností a nemocnic obětí ransomwaru Globelmposter...

19.6.2019
Kryptoměnám důvěřuje pouze jeden z deseti
Rozšíření kryptoměn zabraňuje neznalost a nedůvěra ze strany zákazníků...

17.6.2019
89 % českých SMB firem pravidelně zálohuje, ale netestují obnovu
Společnost Acronis zveřejnila výsledky svého lokálního průzkumu věnovaného zálohování dat...

14.6.2019
Dvě třetiny Čechů starších 46 let si neví rady s IT.
Technologie nám ulehčují spoustu každodenních činností a umožňují permanentní kontakt s blízkými...

11.6.2019
Kyberzločinci útočí skrz kalendáře
Spam a phishing využívající netradiční techniky a nástroje je pro kyberzločince výhodný...

7.6.2019
Internetové hrozby v květnu v České republice
Nejčastěji zachycenou hrozbou byl v květnu malware HTML/ScrInject...

5.6.2019
Paměťová média chrání jen 30 % lidí
Externí hard disky nebo flash disky používá většina Čechů...

4.6.2019
Zavedení GDPR pomohlo zlepšit informační zabezpečení firem
Díky GDPR se zlepšila informační bezpečnost firem...

3.6.2019
Chcete získat AVG Internet Security zdarma?
Zúčastněte se soutěže s magazínem IT Kompas...

30.5.2019
Za 90% úniků dat z cloudu mohou zaměstnanci
Kybernetické incidenty ve veřejné cloudové infrastruktuře daleko častěji způsobují zaměstnanci firmy, než chybné akce na straně poskytovatele cloudových řešení...


více v archivu
potřebujete poradit? - jsme tady

Zavedení GDPR pomohlo zlepšit informační zabezpečení firem

Sdílej na Facebooku
4.6.2019

Před rokem vstoupilo v Evropské unii v účinnost Obecné nařízení o ochraně osobních údajů, známé pod označením GDPR. Nařízení přineslo jednotný právní rámec, který nabídne všem občanům EU stejnou ochranu jejich osobních a citlivých údajů. Firmy reagovaly a investovaly do zabezpečení a ochrany citlivých dat. Stranou zůstala edukace zaměstnanců, která je pro účinné zabezpečení IT infrastruktury rovněž nezbytná.

GDPR

Osobní údaje jsou v 21. století cenou komoditou, která je mezi útočníky žádaným zbožím. O to důležitější jsou mechanismy na jejich ochranu. Nařízení přeneslo ve velkém odpovědnost na firmy, aby ony, pakliže si jakýkoli osobní údaj vyžádají, zajistily jeho bezpečnost.

"Bohužel víc než racionální argumenty zaznívaly hrozby vysokých pokut, což řadu firemních zákazníků vystrašilo. Na trhu se tak objevily drahé a zbytečné audity a produkty, kterým ale chyběl kontext ochrany firemních dat," popisuje situaci před rokem v květnu 2018 Miroslav Dvořák, technický ředitel české pobočky firmy ESET. "To vše navzdory tomu, že česká legislativa byla velmi striktní již před přijetím GDPR," dodává Dvořák.

Impulz pro změny
Nařízení GDPR přesto mělo řadu pozitivních dopadů. Kromě jiného přimělo firmy provést vnitřní audity, které sledovaly, jak s citlivými daty zacházejí. Informační bezpečnosti, která často nemívá investiční prioritu v rámci firem, byla věnována pozornost. Řada firem při té příležitosti značně zmodernizovala vlastní datovou infrastrukturu.

"Nařízení GDPR pomohlo modernizovat firemní sítě a posílit je o nové technologie, které nejsou nijak náročné, ale výrazně zvyšují bezpečnost dat. Příkladem může být šifrování nebo dvou faktorová autentizace," vysvětluje Dvořák.

Často selhává ostražitost člověka
Sebelepší legislativa ale nevyřeší vzdělávání odpovědných zaměstnanců. Jedním z nejčastějších příčin úniku osobních dat je právě selhání člověka, který je spravuje. V tomto případě je podle Dvořáka nutné zaměstnance nejen poučit, jak data aktivně chránit, ale průběžně investovat čas a prostředky do jejich vzdělávání.

"Právě vzdělávání řadových zaměstnanců vnímám nyní jako největší slabinu. Nejen IT specialisté, ale zejména lidé působících na pozicí recepčních, účetních nebo personalisté musejí chápat, za jak cenné údaje jsou zodpovědní. Měli by vědět jak a proč je chránit. Navíc tyto skupiny patří mezi zaměstnance, kteří často přijímají e-maily od osob, které z logiky jejich funkce neznají a musí být co možná nejostražitější," říká Dvořák.

Bezpečnostní incidenty přetrvávají
Úniky dat představují i nadále reálnou hrozbu. Potvrzují to i statistiky Úřadu pro ochranu osobních údajů za rok 2018 zveřejněné ve výroční zprávě. Za toto období přijal úřad přes 3 600 podnětů k prošetření a celkem úřad udělil pokuty ve výši 7 202 360 Kč. K nejčastějším pochybením patří zákonnost zpracování, splnění informační povinnosti a zabezpečení dat. K zvýšení bezpečnosti dat doporučují experti zavedení šifrování disků a dvoufázové autentizace.

"Tyto programy samy o sobě data neochrání, jde takzvaně o nepřímou ochranu. Šifrování zmiňuje i samo nařízení. Výhodou je, že v případě úniku nebo odcizení počítače, nejsou data čitelná pro útočníka a není tak možné je zneužít," uzavírá Dvořák.



Cena:    0 Kč
Něco navíc
máme pro Vás dárek

SPOKOJENÍ ZÁKAZNÍCI

Musím se přiznat, že s tak ochotným a hlavně trpělivým operátorem jsem se už dlouho nesetkal.

Patří mu proto srdečný dík! Domnívám se, že tento neobvyklý přístup operátora k zákazníkovi si zaslouží i zveřejnění


Rudolf Wonka, Litoměřice

#1

Protože jsem laik a nerozumím antivirovým programů velmi si cením s jakou jednoduchostí a elegantností mně dovedla technická podpora předat potřebné informace tak, abych jim porozuměl.

Protože si takového jednání velmi cením, považuji za vhodné poděkovat také Vám za dobře vybraný a proškolený personál.


Roman Jakubík

#2

Chci vám poděkovat
za profesionalitu a za pomoc při instalaci antiviru do počítače.

Moc vám děkuji a zůstáváme nadále vašimi klienty.


Ludmila Ferencová

#3

Moc děkuji za pomoc, už to funguje podle mých představ.

Udělali jste mi radost, že se na vaši podporu mohu spolehnout, to vždy potěší.
Ještě jednou díky a hezký den.


Ivana Stinková
Mělník

#4

Děkuji za odpověď
hned to zkusím.
Pěkné vánoce. Strašně jste mě překvapili rychlou odpovědí.


Dagmar Niklová
Olomučany u Blanska

#5

Dík za pomoc

Konečně jsem KIS nainstaloval. Musím konstatovat, že by se mi to nepodařilo bez vaší pomoci.
Takže ještě jednou díky a hodně zdaru.


Milan Selucký

#6

Dobrý den,

ráda bych Vaším prostřednictvím poděkovala p. Martinovi, který se mi po 2 dny trpělivě věnoval při nastavení antivirového programu.

Je vidět, že umí pracovat nejenom s anti-virem, ale i anti-talentem na PC.

Předejte prosím toto poděkování i jemu nadřízenému pracovníkovi!!


Irena Procházková
MŠ Mezi Domy, Praha

#7

Díky Vašim nástrojům na čištění jsem si mohl vyčistit PC, neboť se neustále zpomaloval a výsledek je pro mne překvapující. Jsem sice laik, ale věřím, že to využívají i odborníci. Děkuji za veškerou tech. pomoc.


Bělík Josef
Praha

#8


Doporučujeme
Sleva 35- 50% - chraňte to, na čem Vám záleží!

získejte plnou verzi antivirového programu zdarma

Odkazy
Igiho stránka o virech: www.viry.cz

Cílem serveru HOAX.cz je informovat uživatele o šíření poplašných, nebezpečných a zbytečných řetězových zpráv, se kterými se denně setkává a které ohrožují běžné používání internetu.

diallix.net
© 1998 - 2019 Amenit s.r.o.

Facebook - Antivirové CentrumGoogle Plus - Antivirové CentrumTwitter - Antivirové CentrumPinterest - Antivirové Centrum
tumblr - Antivirové CentrumREDDIT - Antivirové CentrumStumbleupon - Antivirové CentrumNapište nám - kontaktní formulář

www.Amenit.cz
Ochrana osobních údajů
HW firewall Sophos
Verze Shop-NET: 2.14.9.25

Možnosti platby:

- převodem na účet
- platební kartou
- dobírkou

VISA Maestro VISA Electron MasterCard

Možnosti dodání:

- elektronické licence - zdarma
- dárky k objednávce - zdarma