diskuze

Diskuze

Zpět

virus27.08.2006 23:02:45
Tomáš 
Dobrý den,
mám problem nevím jestli se nejedná jenom o planý poplach či nikoliv.Mám dva OS XP a to na C a D.Na C mám Avast a mnoho dalších programů na ochranu a hlavně spyware terminatora.Tem mě už vicekrát ohlásil že na D je pravděpodobně nakažený soubor padagefile.sys ale není to velké riziko.Našel bud pozůstatek viru či co.Odstranil ale pořád mi to hlásí.Nevím jestli to není jenom planý poplach,protže jsem se dočetl,že se vyskytly se souvislostí s Avastem.A onen AV používám na C.JInak jsem zjistil že Avast parkrát hlásil nakazu a nejednalo se viz online scaner panda.Jinak inkrinovaný soubor je i na C pochopitelně,ale mám takové podezření že bude nakažený,ale v tom případě mě zklamal KAV 6 protože ten nic nedetekoval na D.Proto vás prosím o radu zda se jedná či nejadná o to či ono.Jinak nemám dva AV na stejném HDD takže tam by chyba neměl pocházet.JInak netuším jak ten virus odstranit.Jméno vzorku:XA1-1539
Typ malware:Virus/červ
Jenom taková maličkost nedávno jsem měl nakaženou pamět dump tedy avast mě to hlasík.Jinak žádný program nedhalil takže..staruplist a hjt atd.
Děkuji za pomoc
odpovědět

RE: virus31.08.2006 16:55:51
Jaroslav Tůma 
Dobrý den,

daný podezřelý soubor můžete otestovat pomocí více antivirů na těchto třech stránkách:

http://scanner.virus.org/
http://virusscan.jotti.org/
http://www.virustotal.com/en/indexf.html
Plus doporučuji pro jistotu vytvořit log z HijackThis a odeslat ho k analýze - http://www.hijackthis.cz/
odpovědět

RE: RE: virus02.09.2006 17:13:54
Tomáš 
Dobrý den,
děkuji za radu,ale bohužel by to moc nevyřešilo,protože ten soubor mám velikost několik set MB.Jedná se o systémový soubor pagefile.sys.Naštěstí se problém vyřešil.Asi se nejednalo o planný poplach.Pamět byla vymazána a žádný virus nedetekuje.Ale mám jiný problém a také dotaz.Spíše bych chtěl poradit jaké programy bych měl mít na bezpečnost.Už mám sp2,kerio,avast,mwav,spyterminator,spybot,adaware,,spyware doctor,spy sweeper,spywareblaster,spywareguard.Bych potřeboval vědět co by bylo dobré ještě mít.Který program je na so dobrý.Je hodně škodlivích programů a takéž je hodně obraních aby se dalo předejít.

Můj pc je nějaký pochroumaný určité programy zlobí nefunguje aktualizace jako u mwav a nepomůže ani odstranění.Pořád se to chová stejně.Jako bych ho neodstanil a vymazání registru nepomohlo.Upadate se zpustí,ale nezkončí musím ho zastavit ručně a potom se samotný mwav spustí,ale pochopitelně to hlasí chybu a upadete není aktualizovaný.

V pc mám podezřelé soubory,ale udajně se jedná o nějakou čáct pro KAV.Zkontroloval a nic
23990098.$$$ a sitelog.txt

Další věci je nějaký dobré programy na správu pc jeste je něco lepšíhp jak defregmentace a scan disk či ccleaner

Děkuji.jinak posílám další věci na rozbor k Vám
odpovědět

RE: RE: RE: virus02.09.2006 18:57:03
Jaroslav Tůma 
Vypadá to, že to byl skutečně falešný poplach - http://viry.cz/forum/viewtopic.php?t=19754&postdays=0&postorder=asc&start=0

Těch programů na ochranu před infiltracemi máte strašně moc, všeho moc škodí. Nechte si jeden antivir (Avast), jeden firewall (Kerio), jeden imunizér (SpywareBlaster), jeden antispyware s ochranou v reálném čase a jeden na proskenování počítače. Zbytek odinstalujte, věřte, stačí to. Kdybyste měl pochybnosti o infikování počítače, kdykoli můžete proskenovat počítač s MWAV nebo vytvořit log z HijackThis a zaslat na analýzu.

Co se týká MWAV, pokud vím, poslední dobou mají problémy s aktualizací. Odstraňte MWAV z počítače a stáhněte celý instalační soubor znovu, chyba není na Vaší straně.

Ty soubory po Kasperskym můžete smazat.

Ty programy na správu počítače úplně stačí - sám tuto kombinaci používám a zamlouvá se mi. Není potřeba přidávat více.
odpovědět

RE: RE: RE: RE: virus05.09.2006 11:47:01
Tomáš 
Děkuji už na koribaci se bude pracovat.Jinak si myslím,že asi v paměti byl nějaký pozůstatek viru či čeho.Jinak si to nedovedu představt.Přecejenom si počítač ukládá do paměti jisté informace a defakto,že v pc mám pořád stejné věci,tak by je měl mít pořád.Když jsem pamět vymazal tak by to mělo hlásit znova,pokud by se nehádaly ty dvě sloužky z jiného disku což je nepravděpodobné.

jinak rád exerimetntuji a mám proto dva OS takže projistotu tam mám KAV a raději si tam dál ty jiné programy co kdyby.Přecejenom si myslím,že ty programy co tam mám k něčemu jsou,protože jsem se setkal s tím,že co nezachytil Avast zachytí KAV.NO a co on tak Mwav.Jian co se tíče ostaní ochrany.Tak spybot se doplnuje s Adaware.Když ti nenajdou tam spywareterminator tiím jsem si jistý.No a ohledně spywaredoctora ten mě odhalil pár to co ostaní nenašli.Sice to bylo jenom jednou,ale i to se počítá.Jak řikám je škodou,že MWAV A KAV pokud vím přeskakují systémové soubory což Avast detekoval.Havět z internetu je čím dále agrasivější,tak se může i dostat do systémových prostředků ikdyž jsou třeba zamčeni,ale do zaheslovaného archívu se těžko někdy dostane.

Ohledně MWAVu.Jsem to zkoušel párkát,ale nevím co všechno mám vymazat.Neřeknu kdyby to klasická složka,ale ono se to nainstaluje do tempu.

Měl bych prosbu zašlu Vám na kotrolu logy z více nastrojů.A prosil bych o pomoci.Co tam je zbytečné,ale jenom aby mě fungoval program na stream ten NetXfera.

další problém bych měl s FF a IE.Protože mě bylo řečeno že toolbary jsou na nic.Je to pravda?Měl jsem toolbar google v IE.K IE mám ještě sekundární FF,ale bohužel ten mám pořádně nezabeznečený.Stáhnul jsem si nějaké záplaty:fraudeliminator.Ale tento toolbar se mi nainstaloval do IE.Ale Já bych ho chtěl mít bud v obouch browseru a nebo pouze v FF a v IE třeba google.Ale nevím jeslti by to bylo vhodné.Ptom jsou další záplaty,ale bohužel se nehodí pro moji verzi 1.5.0.6.Ty jsou pro nižší.To jsou ony záplaty,které nejsou:
odpovědět

RE: RE: RE: RE: virus05.09.2006 11:48:10
Tomáš 
No Phishing a Adaptive Referer Remover

Mockrát děkuji za pomoc.A pošlu logy.
odpovědět

Cena:    0 Kč
Něco navíc
máme pro Vás dárek

SPOKOJENÍ ZÁKAZNÍCI

Musím se přiznat, že s tak ochotným a hlavně trpělivým operátorem jsem se už dlouho nesetkal.

Patří mu proto srdečný dík! Domnívám se, že tento neobvyklý přístup operátora k zákazníkovi si zaslouží i zveřejnění

Rudolf Wonka, Litoměřice

Protože jsem laik a nerozumím antivirovým programů velmi si cením s jakou jednoduchostí a elegantností mně dovedla technická podpora předat potřebné informace tak, abych jim porozuměl.

Protože si takového jednání velmi cením, považuji za vhodné poděkovat také Vám za dobře vybraný a proškolený personál.

Roman Jakubík

Chci vám poděkovat
za profesionalitu a za pomoc při instalaci antiviru do počítače.

Moc vám děkuji a zůstáváme nadále vašimi klienty.

Ludmila Ferencová

Moc děkuji za pomoc, už to funguje podle mých představ.

Udělali jste mi radost, že se na vaši podporu mohu spolehnout, to vždy potěší.
Ještě jednou díky a hezký den.

Ivana Stinková
Mělník

Děkuji za odpověď
hned to zkusím.
Pěkné vánoce. Strašně jste mě překvapili rychlou odpovědí.

Dagmar Niklová
Olomučany u Blanska

Dík za pomoc

Konečně jsem KIS nainstaloval. Musím konstatovat, že by se mi to nepodařilo bez vaší pomoci.
Takže ještě jednou díky a hodně zdaru.

Milan Selucký

Dobrý den,

ráda bych Vaším prostřednictvím poděkovala p. Martinovi, který se mi po 2 dny trpělivě věnoval při nastavení antivirového programu.

Je vidět, že umí pracovat nejenom s anti-virem, ale i anti-talentem na PC.

Předejte prosím toto poděkování i jemu nadřízenému pracovníkovi!!

Irena Procházková
MŠ Mezi Domy, Praha

Díky Vašim nástrojům na čištění jsem si mohl vyčistit PC, neboť se neustále zpomaloval a výsledek je pro mne překvapující. Jsem sice laik, ale věřím, že to využívají i odborníci. Děkuji za veškerou tech. pomoc.

Bělík Josef
Praha

Velmi oceňuji přístup firmy k řešení mého problému. Jednalo se o poměrně složitou věc. Díky serióznímu přístupu firmy AntivirovéCentrum jsem problém skutečně vyřešil k mé spokojenosti.

František Farář
Karlovy Vary

Doporučujeme
Eset Nod32 Antivirus, Eset Smart Security Premium, Eset Internet Security

získejte plnou verzi antivirového programu zdarma

Odkazy
Igiho stránka o virech: www.viry.cz

Cílem serveru HOAX.cz je informovat uživatele o šíření poplašných, nebezpečných a zbytečných řetězových zpráv, se kterými se denně setkává a které ohrožují běžné používání internetu.
Vaše řešení kybernetické bezpečnosti - Norton 360
Verze Shop-NET: 2.14.9.25

Možnosti platby:

- převodem na účet
- platební kartou
- dobírkou

VISA Maestro VISA Electron MasterCard

Možnosti dodání:

- elektronické licence - zdarma
- dárky k objednávce - zdarma