Trojan | 30.01.2005 1:36:34 | |||||||||||||||||||
Robert | ||||||||||||||||||||
Stahnul jsem si nod zdarma 30 dni hned jsem nasel trojana! SUPER anti vir hned si ho koupim! jinak este kdyz jsem ho odstranil je vsechno ok? Pac mi to pise ze u 4 souboru je pristup zamitnut ( soubory hiberfile.sys a pagefile.sys) a na disku je nemohu najit,..i kdyz dam ukazat vsechny soubory,..nemuze byt v nich nejakej dalsi PREVIT VIR??? A este prosim jeden dotaz,..uz nevim co tam jsem mel za trojana ale jen dotaz co muze vsechno udelat?? Mam strach a nevim jestli nemam zneplatnit certifikat k internetovymu bankovnictvy a zmenit heslo na pristup k internetovy strankam oskar,..atd PS DEKUJU MOC ZA POMOC! | ||||||||||||||||||||
odpovědět | ||||||||||||||||||||
RE: Trojan | 30.01.2005 20:59:36 | |||||||||||||||||||
Martin Kubečka | http://www.AntiviroveCentrum.cz | |||||||||||||||||||
Co se týka těch souborů, tak konkrétně soubor hiberfil.sys slouží k ukládání obsahu paměti v případě Hibernace PC a pagefile.sys slouží jako "odkládácí" soubor při nedostatku operační paměti. To že k nim operační systém nikoho nepustí (a to ani antivir) je naprosto v pořádku. S tím trojanem to může být horší pokud nevíte přesně o kterého šlo. Teoreticky je možné, že se někdo mohl do Vašeho PC dostat a zneužít nějaká citlivá data. Pokud jste hesla měl uložená v PC, tak bych asi uvažoval o jejich změně. Certifikát je také chráněn obvykle dalším heslem a opět je otázka zda jste jej pokaždé zadával nebo si jej uložil do počítače. Pokud jste měl heslo k certifikátu uloženo, tak bych asi pro klid v duši požádal o změnu certifikátu. Mac | ||||||||||||||||||||
odpovědět | ||||||||||||||||||||