Lsass.exe | 01.07.2009 20:42:48 | |||||||||||||||||||
Raptore | ||||||||||||||||||||
Zdravím, mám problém s souborem Lsass.exe , non-stop mi žere 50-80 % výkonu PC. Nejsem zrovna ITák, tak mi pls poraďte polopaticky. Díky | ||||||||||||||||||||
odpovědět | ||||||||||||||||||||
RE: Lsass.exe | 12.02.2011 13:00:08 | |||||||||||||||||||
matousik | ||||||||||||||||||||
Mám ten samý problém, můžete někdo poradit prosim? | ||||||||||||||||||||
RE: RE: Lsass.exe | 14.02.2011 8:44:49 | |||||||||||||||||||
Palička Radek | http://www.antivirovecentrum.cz | |||||||||||||||||||
LSASS.ESE je proces Windowsů - Local Security Authentication Server, nebo-li lokální autentizační server. Za normálních podmínek se nachází v adresáři C:/Windows/System32 a velikost má kolem 22kb. POkud se nachází jinde, nebo má výrazně větší velikost, může jít o trojského koníka. Zkuste tento soubor otestovat na www.virustotal.com. Pokud nebude nic nalezeno, pak se patrně jedná o legitimní soubor. Pokud ano, bude samozřejmě potřeba "něco udělat" :)) Zkuste se mrknout na stránky Symantec - zde je popsána potvora, která by to mohla být. Dá se odstranit smazáním souborů a klíčů v registrech v nouzovém režimu (viz popis na Symantecu). Zkusit se dá taky ComboFix a CureIt, oboje popsáno v nástrojích. | ||||||||||||||||||||
RE: Lsass.exe | 01.02.2013 9:52:39 | |||||||||||||||||||
jaroslav | ||||||||||||||||||||
isass - souvisí s ISA serverem. Jeho zátěž lze snížit v v services - vypnutím monitoringu serveru. MS když navrhovali server s ISA, tak nevyřešili rostoucí db sql s nepotřebnými údaji. ;-) J. | ||||||||||||||||||||