Je potřeba antivir pro Andriod (Samsung Gal.S3)? | 30.12.2013 16:59:36 | |||||||||||||||||||
Petr Mátl | ||||||||||||||||||||
Dobrý den, jaká je Vaše zkušenost s antiviry pro chytré telefony? Mám obavu ze zpomalování a snížení komfortu práce. Je opravdu potřeba? Pořídil jsem synovi Samsung Galaxy S3 a v balení byl poukaz na ESET na půl roku zdarma. Nechci mu ale telefon zbytečně zaneřádit. Jaké je Vaše doporučení? Děkuji. S pozdravem, Petr Mátl | ||||||||||||||||||||
odpovědět | ||||||||||||||||||||
RE: Je potřeba antivir pro Andriod (Samsung Gal.S3 | 31.12.2013 8:12:32 | |||||||||||||||||||
Palička Radek | http://www.antivirovecentrum.cz | |||||||||||||||||||
Dobry den. Operacni system Android zacina patrit mezi ohrozene druhy - diky jeho rozsireni je pochopitelne zajimavy pro kybersmejdy a tak na nej pochopitelne vznikaji ruzne potvory. Predpoved spolecnosti Kaspersky na rok 2014 napriklad rika, ze androidi zarizeni budou nejcastejsi obeti tzv. "sifrovacich" potvor a dalsich smejdu. Takze strucne receno - uzivatel ma dve moznosti. Bud na svem telefonu ma data, na kterych mu zalezi, provadi na nem bankovni operace a dalsi citlive ukony, a pak by si mel telefon zabezpecit. Nebo telefon pouziva pouze a jen jako telefon, data mu muzou byt ukradena a pak necht se na ochranu klidne vykasle a v pripade jakehokoliv problemu proste telefon resetne do tovarniho nastaveni a je po problemu... A mimochodem - vite, ze Vami zmineny smartfoun je pravdepodobne vykonnejsi zarizeni, nez Vas tri roky stary pocitac?? A krome toho mi muzete verit, ze Vas synator si telefon velice rychle zaneradi hromadou jinych nesmyslu, ktere mohou byti potencialne nebezpecne, takze doporuceni zni ANO, antivir nainstalovat. | ||||||||||||||||||||
odpovědět | ||||||||||||||||||||