Generis Host Process for Win32 Service | 14.11.2006 19:50:32 | |||||||||||||||||||
Katka | ||||||||||||||||||||
Prosím o radu! Problém,který bych docela ráda vyřešila se týká výše zmáněného viru - už sem se o něm na vašich stránkách leccos dočetla,ale jsem takový amatér,že nejsem s to ,to pochopit... Ale abych začala od začátku - pokaždé,když zapnu internet,mi po libovolně dlouhé době naskočí chybová hláška : Omlouváme se,ale v aplikaci Generic Host Process for Win32 Service došlo k problému a bude třeba ji zavřít. A pak jestli chci odeslat zprávu o chybách nebo ne. Pokud potrvdím neodesílat,internet se vypne téměř okamžitě,pokud ji ignoruji,ještě chvíli běží.Mám nastavenou automatickou aktualizaci a je to asi dva měsíce,co mi kamarád přeinstalovával WINDOWS. Už jsem taky zkusila smazat soubor schvost.exe ( dočetla sem se,že by to mohl způsobovat a naskočilo mi to i v chybové zprávě ),ale hláška se objevuje pořád. Můžete mi prosím poradit ,co s tím? Je to docela otravnej vir... | ||||||||||||||||||||
odpovědět | ||||||||||||||||||||
RE: Generis Host Process for Win32 Service | 16.11.2006 9:37:39 | |||||||||||||||||||
René Spišák | http://www.AntiviroveCentrum.cz | |||||||||||||||||||
Dobrý den, tohle je bohužel dost obecný a rozšířený problém. Mají ho lidé napadení virem, ale i lidé používající ADSL připojení k internetu. Zaktualizujte si systém přes Windows Update, proskenujte disk antivirem a pošlete pro jistotu výpis z HijackThis. Jinak soubor svchost.exe je vpořádku, pokud se nachází v adresáři Windows\System32. Pokud je jinde - je to trojan. Navic se ještě občas maskuje např pod název svcchost.exe a podobně. | ||||||||||||||||||||
RE: RE: Generis Host Process for Win32 Service | 17.11.2006 20:40:39 | |||||||||||||||||||
Katka | ||||||||||||||||||||
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{70F4333C-5B31-43C9-A003-3ECA6AE7C66A}: NameServer = 194.228.41.65 194.228.41.113 Tyto dva soubory mi v analýze vyšly jako eventuálně špatné. Antivirem NOD 32 jsem zlikvidovala pár virů. Co dál? | ||||||||||||||||||||