chybný user pro aktualizaci z mirroru | 29.04.2005 14:54:55 | |||||||||||||||||||
werner | ||||||||||||||||||||
Mám ve firmě na jednom serveru spuštěn Mirror, ostatní stanice si berou aktualizaci ze sdíleného adresáře. Ve Win 2000/XP vše bez problémů, ale na několika PC s Win 98, kde jsem to zkoušel, pořád dochází k chybovému hlášení že se aktualizace nezdařila kvůli špatnému jménu či heslu. Jméno a heslo je všude stejné, vložil jsem ho do konfiguračního xml souboru, načetlo se při instalaci programu... V čem by mohl být problém? Napadá mne jedna věc: použil jsem doménového uživatele a zápis ve tvaru "doména\username". Že by s tím starší Windows, které de facto nejsou jako Pc v doméně, měly problém? Pomohlo by potom použití lokálního účtu ze serveru-mirroru, s notací bez jména domény? | ||||||||||||||||||||
odpovědět | ||||||||||||||||||||
RE: chybný user pro aktualizaci z mirroru | 29.04.2005 15:30:11 | |||||||||||||||||||
Martin Kubečka | http://www.AntiviroveCentrum.cz | |||||||||||||||||||
Problém jste odhalil ;-). NOD32 běží na NT/2000/XP jako NT service pod systémovým účtem (tzn. že se aktualizuje i tehdy, kdy není uživatel přihlášen do Windows a musí se tím pádem nějak autentifikovat vůči serveru - nejčastěji pomocí notace doména\uživatel + heslo). Windows 95/98 (nevím jak jsou na tom Me) neumí změnit uživatele a tuším ani specifikovat doménu, takže pokud navíc ani nejsou v doméně, tak se asi ani nedostanou na onen sdílený adresář. Pak pomáhá např. nasdílet adresář s aktualizacemi Pro Everyone s právy jen pro čtení (což nemusí být pravda ideální). Jinak jak uvádíte tu variantu, že zadáte uživatele bez uvedení domény, tak to by mělo taky šlapat, pokud budou ty stanice v doméně (tzn. že se do ní při startu W9x logují). A nebo je ještě možnost použít pro aktualizaci HTTP protokol, což asi bude nejjednodušší, ale neznám přesně Vaši síť. Mrkněte na Příručka NOD32 2.0 na síti. Je to tam na pár stránkách popsáno docela dobře řekl bych. V případě že to nepomůže tak nám dejte vědět. Martin Kubečka | ||||||||||||||||||||
odpovědět | ||||||||||||||||||||