Chyba pri aktualizaci programovych komponent | 13.02.2005 13:22:02 | |||||||||||||||||||
Karel | ||||||||||||||||||||
Můžete mi prosím poradit, proč mi NOD32 píše chybovou hlašku "Chyba pri aktualizaci programovych komponent (Nemohu nahradit stavajici soubor)"?? DÍKY MOC. Karel | ||||||||||||||||||||
odpovědět | ||||||||||||||||||||
RE: Chyba pri aktualizaci programovych komponent | 13.02.2005 18:44:54 | |||||||||||||||||||
Martin Kubečka | http://www.AntiviroveCentrum.cz | |||||||||||||||||||
S tímto hlášením jsem se osobně ještě nesetkal. Zkuste prosím následující postup: 1. stáhněte si ze sekce "Ke stažení / download" aktuální verzi NOD32 2. odinstalujte NOD32 a restartujte počítač 3. smažte ručně adresář C:\Program Files\Eset 4. nainstalujte NOD32 ze souboru staženém v bodě 1 Je to sice taková rada stylu "vystoupit / nastoupit", ale asi to bude rychlejší než hledat proč se to chová tak jak se to chová. Pokud by se situace opakovala, tak nás kontaktujte. Mac | ||||||||||||||||||||
RE: RE: Chyba pri aktualizaci programovych kompone | 13.02.2005 19:17:08 | |||||||||||||||||||
Bohuzel to jsem zkousel uz asi 20x :-( Dokonce jsem promazal registry, zkusil jsem i pomoci Norton Ghost vratit se k "puvodni instalaci Windows", ale ani to nepomohlo. Mam takove podezreni, ze budu muset cely windows preinstalovat (windows XP SP2) | ||||||||||||||||||||
RE: RE: RE: Chyba pri aktualizaci programovych kom | 13.02.2005 19:27:30 | |||||||||||||||||||
Jakou verzi programových komponent máte? Zjistíte to v NOD32 Control Centru, menu Nástroje systému NOD32 / Informace a v pravém okně najděte Informace o nainstalovaných komponentách. Provedl jste přesně všechny 4 body včetně restartu (je nutný po odninstalování NODu). Máte plnou verzi NOD32 nebo trial verzi? | ||||||||||||||||||||
RE: RE: RE: RE: Chyba pri aktualizaci programovych | 13.02.2005 19:48:24 | |||||||||||||||||||
Ano, restart po odinstalaci a restart i po odinstalaci. Zatim pouzivam trial verzi, fungovalo mi to cca 14 dni naprosto v poradku, pak to z niceho nic zacalo delat onu chybu. V soucasne dobe mam NOD32 odinstalovany, nainstaluji to znovu a napisi. Jeste jsem chtel dodat, ze jsem nekolikrat kontroloval, zda nemam povoleno pouze cteni souboru, ale je povolen cteni i zapis. Mam WinXP SP2, souborovy system NTFS, administratorska prava a mista na HDD mam dostatek. | ||||||||||||||||||||
RE: RE: RE: RE: RE: Chyba pri aktualizaci programo | 13.02.2005 20:11:59 | |||||||||||||||||||
Aha, tak tou trial verzí se to vysvětluje ;-) Trial verze má totiž oproti plné verzi omezení v tom, že neumožňuje aktualizaci programových komponent, to umí pouze plná verze. Druhé omezení v trial verzi je to, že stahuje pokaždé celou virovou databázi a ne jen změny, ačkoliv nejnovější trial verze by již měla také podporovat inkrementální aktualizace. Mac | ||||||||||||||||||||
RE: RE: RE: RE: Chyba pri aktualizaci programovych | 13.02.2005 20:09:40 | |||||||||||||||||||
Informace o nainstalovaných komponentách:<br> 2.12.4 | ||||||||||||||||||||
RE: Chyba pri aktualizaci programovych komponent | 03.04.2005 22:02:45 | |||||||||||||||||||
karel l | ||||||||||||||||||||
tento problem se objevi pokud neexistuje adresar temp ve windows kam se odkazuji sys. promene TEMP aTMP, podivej se, jestli jsi nesmazal adr. TEMP ve slozce WINDOWS, me to delalo take a toto pomohlo, kdyz tak jej vytvor a melo by to byt OK | ||||||||||||||||||||