potřebujete poradit? - jsme tady

Novinky, vylepšení Eset verze 5

9.9.2011

Od 13. září bude nabídnuta novým zákazníkům ke stažení verze 5, a samozřejmě i stávající zákazníci můžou po tomto datu na verzi 5 bezplatně přejít. A co nová verze nabízí? To se dozvíte z níže uvedeného textu.

Rodičovská kontrola

Pomocí rodičovské kontroly lze blokovat stránky s potenciálně nevhodným obsahem. Je možné zakázat přístup až k 20-ti kategoriím webových stránek tříděných dle obsahu. Blokování obsahu je založeno na doméně (URL adrese) a zahrnuje určité odkazy, které nejsou založeny na klíčových slovech.

Nebude například blokována celá doména YouTube, pokud zde ale bude specifický obsah nebo video, bude zablokováno pouze toto video. Ovšem pokud bude youtube.com ukazovat bradavku Janet Jackson na titulní straně, nebude tato stránka blokována.

ESET posuzuje rozdílné parametry webové stránky ve všech jazycích a rozpozná rozdílné kategorie.

Informace o „charakteru“ webové stránky je získávána z cloudu.

Kontrola po spuštění a nízká zátěž systému

V současné době je ESET jeden z mála výrobců bezpečnostního software, který nabízí kontrolu po spuštění systému. Tato kontrola je dalším stupněm ochrany počítače, aniž by měla vliv na jeho rychlost.

ESET si dlouhodobě zakládá na rychlosti svých produktů. Stejně tak je to i v nové verzi 5, která má velké množství nových funkcí s minimálním vlivem na chod operačního systému.

Úspora energie - přenosná PC

ESET produkty verze 5 nabízejí majitelům notebooků a dalších mobilních zařízení něco navíc. Program dokáže identifikovat, zda notebook běží na baterie a automaticky pozdrží naplánované úlohy a také upozorní před stažením větší aktualizace.

Tato funkce prodlouží výdrž baterie a umožní uživatelům zůstat déle bez připojení k elektrické síti a přitom být stále chráněn před hrozbami.¨

Herní režim

Produkty verze 5 se automaticky přepnou do tichého režimu, pokud běží jiný program v režimu přes celou obrazovku. Všechna vyskakující okna, aktualizace nebo jiné systémové požadavky budou odloženy a systémové zdroje tak zůstanou jen pro hraní her nebo jiné aktivity (video, fotografie, prezentace).

ESET Live Grid – kontrola na základě reputace cloudu

Uživatel může kontrolovat soubory s využitím dat v cloudu, které získá ve formě seznamu s historií zkontrolovaných souborů. Reputace, neboli informace o tom, jak je soubor rozšířen mezi uživateli a jak je „starý“ (počítáno od doby, kdy ESET začal soubor monitorovat).

Kontrola je poté na pozadí optimalizována zařazením „bezpečných“ položek na seznam výjimek. Tato funkce omezuje možné falešné detekce na skutečné minimum.

Vylepšení grafické rozhraní

Jedním z vylepšení ve verzi 5 je i grafické rozhraní. Nové souhrnné menu se stavem ochrany, často používanými akcemi, nastavením a správou licence je přístupné ze všech obrazovek hlavního okna. Jen jedno kliknutí vše je rychle vyřešeno.

Novou podobu získal také Panel nástrojů, který má nyní intuitivnější a čistší vzhled. Díky němu uživatelé velmi snadno naleznou co hledají.

SysInspector a SysRescue

SysRescue - nástroj, s jehož pomocí vytvoříte spustitelné médium s nainstalovaným antivirovým programem. Z tohoto média můžete následně spustit počítač, zkontrolovat a vyčistit napadený systém, a po restartu přejít do normálního režimu.

SysInspector - je účinný diagnostický nástroj umožňující hloubkovou analýzu operačního systému. Analyzovány jsou spuštěné procesy, obsah registru, soubory po spuštění a síťová spojení.

Uživatelé se zrakovým omezením

Uživatelské rozhraní bez grafiky dělá bezpečnostní řešení ESET mnohem čitelnějším. V tomto režimu je verze 5 schopna automaticky zvýšit kontrastní poměr zobrazení v operačním systému Windows.

Uživatelské rozhraní verze 5 také obsahuje podporu pro čtecích programů pro nevidomé a vylepšené ovládání.

Kontrola výměnných médií

Uživatel může blokovat nebo povolit výměnná média podle různých kritérií: typ, výrobce, velikost a další atributy.

Práva lze nastavit na blokování, čtení a čtení/zápis pro jednotlivého uživatele nebo skupinu uživatelů. Také je možné blokovat všechna zařízení a nastavit výjimky pro povolená zařízení.

Stažení a instalace nové verze

Stáhnout vhodný instalační soubor už nebude žádný problém. Průvodce instalací umístěný na stránkách ESETu rozpozná verzi operačního systému včetně jazykového nastavení a stáhne nejnovější instalační balíček vhodný pro konkrétní počítač.

Pro stažení balíčku není potřeba zadávat uživatelské jméno a heslo. Instalace tak bude jednodušší a efektivnější.

HIPS - Host Intrusion Prevention System

HIPS umožňuje zkušeným uživatelům přizpůsobit chování celého systému a každé jeho části. Nabízí možnosti definování pravidel pro registry systému, procesy, aplikace a soubory.

Informativní grafy a statistiky

Grafy zobrazují síťovou komunikaci, diskové operace (zápisy a čtení). Statistiky o virových nákazách a antispamu jsou jednoduše přístupné z hlavního okna.

Aktualizace produktu

Přechod na novější verzi je odteď jednodušší. Stačí v menu kliknout na Aktualizace a poté na Zkontrolovat. Uživatel se hned dozví, zda je k dispozici nová verze produktu a případně je mu nabídnuta její instalace.

Nové verze můžete stáhnout zde.
Zakoupit produkty ESET můžete zde.

Cena:    0 Kč
Něco navíc
máme pro Vás dárek

SPOKOJENÍ ZÁKAZNÍCI

Musím se přiznat, že s tak ochotným a hlavně trpělivým operátorem jsem se už dlouho nesetkal.

Patří mu proto srdečný dík! Domnívám se, že tento neobvyklý přístup operátora k zákazníkovi si zaslouží i zveřejnění


Rudolf Wonka, Litoměřice

#1

Protože jsem laik a nerozumím antivirovým programů velmi si cením s jakou jednoduchostí a elegantností mně dovedla technická podpora předat potřebné informace tak, abych jim porozuměl.

Protože si takového jednání velmi cením, považuji za vhodné poděkovat také Vám za dobře vybraný a proškolený personál.


Roman Jakubík

#2

Chci vám poděkovat
za profesionalitu a za pomoc při instalaci antiviru do počítače.

Moc vám děkuji a zůstáváme nadále vašimi klienty.


Ludmila Ferencová

#3

Moc děkuji za pomoc, už to funguje podle mých představ.

Udělali jste mi radost, že se na vaši podporu mohu spolehnout, to vždy potěší.
Ještě jednou díky a hezký den.


Ivana Stinková
Mělník

#4

Děkuji za odpověď
hned to zkusím.
Pěkné vánoce. Strašně jste mě překvapili rychlou odpovědí.


Dagmar Niklová
Olomučany u Blanska

#5

Dík za pomoc

Konečně jsem KIS nainstaloval. Musím konstatovat, že by se mi to nepodařilo bez vaší pomoci.
Takže ještě jednou díky a hodně zdaru.


Milan Selucký

#6

Dobrý den,

ráda bych Vaším prostřednictvím poděkovala p. Martinovi, který se mi po 2 dny trpělivě věnoval při nastavení antivirového programu.

Je vidět, že umí pracovat nejenom s anti-virem, ale i anti-talentem na PC.

Předejte prosím toto poděkování i jemu nadřízenému pracovníkovi!!


Irena Procházková
MŠ Mezi Domy, Praha

#7

Díky Vašim nástrojům na čištění jsem si mohl vyčistit PC, neboť se neustále zpomaloval a výsledek je pro mne překvapující. Jsem sice laik, ale věřím, že to využívají i odborníci. Děkuji za veškerou tech. pomoc.


Bělík Josef
Praha

#8


Doporučujeme
Eset Nod32 Antivirus, Eset Smart Security Premium, Eset Internet Security

získejte plnou verzi antivirového programu zdarma

Odkazy
Igiho stránka o virech: www.viry.cz

Cílem serveru HOAX.cz je informovat uživatele o šíření poplašných, nebezpečných a zbytečných řetězových zpráv, se kterými se denně setkává a které ohrožují běžné používání internetu.

diallix.net
Vaše řešení kybernetické bezpečnosti - Norton 360
Verze Shop-NET: 2.14.9.25

Možnosti platby:

- převodem na účet
- platební kartou
- dobírkou

VISA Maestro VISA Electron MasterCard

Možnosti dodání:

- elektronické licence - zdarma
- dárky k objednávce - zdarma