potřebujete poradit? - jsme tady

AVG PC Tuneup - program, který vyladí a zrychlí váš počítač - 1. díl

21.2.2011

AVG PC Tuneup - program, který vyladí a zrychlí váš počítač - 1. díl

AVG PC Tuneup logo

 

1. Instalace programu, licencování

Oficiální text výrobce říká, že AVG PC Tuneup je program, který "opraví problémy zpomalující váš počítač, a pomůže vám dostat z počítače maximum". AVG PC Tuneup disponuje funkcemi, které dokáží zkontrolovat a opravit položky v registrech, řešit problémy s nechtěně smazanými soubory, ochránit soukromí uživatele nebo opravit a "zrychlit" pevné disky v počítači. A protože se na technické podpoře velice často setkáváme s dotazy uživatelů, kteří potřebují řešit tyto a podobné problémy, padl nám samozřejmě AVG PC Tuneup takříkajíc do oka.

Začneme poněkud netradičně způsobem licencování. AVG PC Tuneup funguje podobně, jako antivirové programy od AVG. Nejprve si kupujete tzv. "novou licenci", v dalších letech si pak musíte pořídit "prodloužení licence". Po vypršení licence se program začne chovat jako demoverze - omezí svou funkčnost.

Licenci si můžete pořídit na 1 rok nebo na 2 roky, a na výběr máte z možností pořízení licence na 1, 2, 3, 5 a 10 počítačů. Firemní licence k dispozici nejsou, takže pokud byste AVG PC Tuneup chtěli instalovat na větší počet počítačů, budete muset licence zkombinovat.

Instalace programu je celkem normální a jednoduchá záležitost, stačí se proklikat instalačním průvodcem. Instalovat můžete buď z cédéčka (pokud zakoupíte krabicovou verzi), nebo si instalačku stáhněte zde.

Jediný problém, na který jsme při instalaci narazili, je zadání licenčního čísla. Na rozdíl od antivirů zde AVG zvolilo maximalistickou variantu, ve které má licenční klíč 66 (!!!) znaků - což byl problém číslo 1, protože jsme licenční klíč dostali na papíře (licenci jsme obdrželi od výrobce za účelem testování) a opsat klíč bezchybně je téměř nadlidský úkol. Navíc se ukázalo, že registrační formulář na webu AVG má patrně nějaké mušky, takže jsme kontaktovali technickou podporu a museli registraci přes webový formulář řešit s nimi. Tohle ale považujeme za relativní drobnost, protože registrace přímo z programu se povedla bez problémů.

Aplikace samotná je k dispozici v několika jazycích, včetně češtiny, instalační průvodce ale zarytě mluví anglicky. Problém to ale není, protože instalace je skutečně pouze a jen klik-klik-klik.

 

Postup instalace - jednotlivé kroky:

1. Po spuštění vás přivítá instalační průvoce. Klikněte na tlačítko Next.

Instalace - 1. krok

2. V dalším kroku odsouhlasíte, že souhlasíte s licenčním ujednáním :)) Klikněte na I accept the agreement a pak na tlačítko Next.

Instalace - 2. krok

3. Vyberte si, kam chcete AVG PC Tuneup nainstalovat. Pak zmáčknete tlačítko Next.

Instalace - 3. krok

4. Zvolte si, jak se má jmenovat složka AVG PC Tuneup v nabídce Start. Pak opět zmáčknete tlačítko Next.

Instalace - 4. krok

5. Vyberete si, kde instalátor vytvoří zástupce pro spuštění AVG PC Tuneup. Potvrdíte kliknutím na tlačítko Next.

Instalace - 5. krok

6. Dokončení instalace pokud necháte fajfku u volby Launch AVG PC Tuneup a kliknete na tlačítko Finish, program se automaticky spustí.

Instalace - 6. krok

 

 

2. První spuštění a registrace programu

Po prvním spuštění programu se AVG PC Tuneup automaticky "rozjede" a na pozadí provede nějaké rychlé kontroly. V dolní části okna programu budete nuceni k tomu, abyste si pořídili licenci a produkt zaregistrovali. Pokud máte licenci zakoupenou, samozřejmě si program zaregistrujte, čímž odemknete všechny jeho funkce. Bez licenčního čísla bude mít program omezení funkčnosti. A to omezení velmi podstatné - nejsou k dispozici všechny "opravovací funkce".

AVG PC Tuneup - je potřeba se registrovat

Neregistrovaná verze umí opravit pouze chyby v registrech nebo fragmentované disky, na ostatní funkce je ovšem registrace nutná.

AVG PC Tuneup - je potřeba se registrovat

 

Registraci programu provedete přes menu Nápověda / O programu. V otevřeném okénku klikněte na Klikněte a registrujte se nyní, spustí se registrační průvodce:

Registrace AVG PC Tuneup

Registrace AVG PC Tuneup

 

Do chlívečku pro zadání licenčního čísla nakopírujte licenční kód (v případě elektronické licence), nebo jej opište ručně (krabicová verze). A dávejte si pozor, já jsem se s opisováním kódu z papíru trefil správně až na čtvrtý pokus :)) Jakmile zadáte správně licenční kód, restartujte program a nyní máte k dispozici všechny funkce.

 

Tolik k základním informacím o AVG PC Tuneup 2011. Funkce a ovládání programu probereme detailně v dalších částech článku.

Cena:    0 Kč
Něco navíc
máme pro Vás dárek

SPOKOJENÍ ZÁKAZNÍCI

Musím se přiznat, že s tak ochotným a hlavně trpělivým operátorem jsem se už dlouho nesetkal.

Patří mu proto srdečný dík! Domnívám se, že tento neobvyklý přístup operátora k zákazníkovi si zaslouží i zveřejnění


Rudolf Wonka, Litoměřice

#1

Protože jsem laik a nerozumím antivirovým programů velmi si cením s jakou jednoduchostí a elegantností mně dovedla technická podpora předat potřebné informace tak, abych jim porozuměl.

Protože si takového jednání velmi cením, považuji za vhodné poděkovat také Vám za dobře vybraný a proškolený personál.


Roman Jakubík

#2

Chci vám poděkovat
za profesionalitu a za pomoc při instalaci antiviru do počítače.

Moc vám děkuji a zůstáváme nadále vašimi klienty.


Ludmila Ferencová

#3

Moc děkuji za pomoc, už to funguje podle mých představ.

Udělali jste mi radost, že se na vaši podporu mohu spolehnout, to vždy potěší.
Ještě jednou díky a hezký den.


Ivana Stinková
Mělník

#4

Děkuji za odpověď
hned to zkusím.
Pěkné vánoce. Strašně jste mě překvapili rychlou odpovědí.


Dagmar Niklová
Olomučany u Blanska

#5

Dík za pomoc

Konečně jsem KIS nainstaloval. Musím konstatovat, že by se mi to nepodařilo bez vaší pomoci.
Takže ještě jednou díky a hodně zdaru.


Milan Selucký

#6

Dobrý den,

ráda bych Vaším prostřednictvím poděkovala p. Martinovi, který se mi po 2 dny trpělivě věnoval při nastavení antivirového programu.

Je vidět, že umí pracovat nejenom s anti-virem, ale i anti-talentem na PC.

Předejte prosím toto poděkování i jemu nadřízenému pracovníkovi!!


Irena Procházková
MŠ Mezi Domy, Praha

#7

Díky Vašim nástrojům na čištění jsem si mohl vyčistit PC, neboť se neustále zpomaloval a výsledek je pro mne překvapující. Jsem sice laik, ale věřím, že to využívají i odborníci. Děkuji za veškerou tech. pomoc.


Bělík Josef
Praha

#8


Doporučujeme
Eset Nod32 Antivirus, Eset Smart Security Premium, Eset Internet Security

získejte plnou verzi antivirového programu zdarma

Odkazy
Igiho stránka o virech: www.viry.cz

Cílem serveru HOAX.cz je informovat uživatele o šíření poplašných, nebezpečných a zbytečných řetězových zpráv, se kterými se denně setkává a které ohrožují běžné používání internetu.

diallix.net
Vaše řešení kybernetické bezpečnosti - Norton 360
Verze Shop-NET: 2.14.9.25

Možnosti platby:

- převodem na účet
- platební kartou
- dobírkou

VISA Maestro VISA Electron MasterCard

Možnosti dodání:

- elektronické licence - zdarma
- dárky k objednávce - zdarma