diskuze

Diskuze

Zpět


CTFMON.EXE09.01.2009 0:07:42
Petr Utěkal 
Potřebuji poradit s ctfmon.exe. Už jsem to jednou řešil, ale už nevím jak - stále se to znovu a znovu objevuje v adresáři WINDOWS\system32. Smazat to nejde (jde to přejmenovat a poté smazat, ale po novém spuštění počítače nebo restartu je to tam znovu. Je to zřejmě malware, nevím odkud se to samo instaluje (z bootu?). Pomocí SPYBOTu jsem tomu zrušil spouštění při startu, dokonce jsem zakázal změnu registru, ale - je to tam furt.
Díky
odpovědět
 
RE: CTFMON.EXE09.01.2009 8:25:21
Raptorhttp://raptor.cestiny.cz
A proc se ho snazite smazat? V umisteni c:\windows\system32 se jedna o korektni aplikaci, ktera ma svou funkci a :-) Pokud je jinde, je to trojan. Male info treba i zde: http://support.microsoft.com/kb/282599/cs
odpovědět
 
RE: RE: CTFMON.EXE09.01.2009 15:45:35
Petr Utěkal 
Jo, díky, je mi to jasné, MS si do toho nenechá kecat, ovšem proč to SPYBOT neustále označuje za MALWARE? Asi to nebude tak úplně od věci.
Podle mne je CTFMON jedna z těch kravin, o kterých nikdo neví, na co jsou (řeči o tom, že mi pomáhá při alternativním vkládání textu neberu - jednak nevím nic o tom, že bych něco takového dělal, natož denně, jednak kdyby to byla pravda, bylo by jednodušší si to lokálně spustit). Jestliže se to spouští samo (dokonce se to samo nastaví na spouštění při startu) a navíc to zůstává spuštěné na pozadí, jedná se zjevně o šmíráckou aplikaci, pomocí které MS slídí v našich počítačích.
A nepomáhá to, jasně to zdržuje.
DZP
odpovědět
 
RE: RE: RE: CTFMON.EXE09.01.2009 16:18:34
Raptorhttp://raptor.cestiny.cz
Je to jen helper, nebo v tomto pripade vlastne loader, ktery nacita jine veci. Stejne jako je rundll21 na spousteni funkci z dll knihoven a svchost.exe na jine procesy. Rozhodne to nezdrzuje. Mate-li nejaky dukaz ze ano, podelte se :-)

Nevim co oznacuje SpyBot, ale existuji viry co se zapisuji pod stejnym nazvem do PC jen na jine misto na disku. Pokud tomu neverite, najdete to na disku a podivejte se (treba pres detail, nebo overenim na VirusTotal) zda je to ok nebo ne.

A pokud jste presvedceny ze vite ze je to smiracka aplikace co vas zdrzuje, tak to smazte a nedozadujte se pomoci ;-)
odpovědět
 
RE: RE: RE: RE: CTFMON.EXE10.01.2009 9:46:41
Petr Utěkal 
No, protože nepatřím k fanatickým obdivovatelům produktů Microsoftu, těžko se ode mne dočkáte nadšení nad jejich funkcí.
Pravda je, že ačkoliv třeba nedělám na počítači nic, zaplnění paměti sice nenápadně, přesto neustále roste. Proč? Dále co týden se mi samy instalují nějaké opravy od MS, které všechny v počítači zůstávají a nikdy po sobě to již nepotřebné neuklidí. Proč? Proč musím neustále ručně odinstalovávat staré verze JAVA, které způsobují potíže v komunikaci s některými - velmi potřebnými - servery, jako jsou banky a daně?
Proč bomba Vista funguje jako sabotáž a některé aplikace pod ní odmítají běžet?
Atd.
Takže - nevěřím, že produkty MS jsou fakt bezvýhradně účelné. A že musí být "v provozu", i když nejsou většinu času potřeba. Co teda dělají?
Dzep.
odpovědět
 
RE: RE: RE: RE: RE: CTFMON.EXE10.01.2009 11:27:23
Raptorhttp://raptor.cestiny.cz
Doporucuji prejit na alternativni OS. Ubyde vam v zivote spousta "proc". BTW Java nema s MS nic spolecneho. Konec zbytecne diskuze z me strany.
odpovědět
 
RE: RE: RE: RE: RE: RE: CTFMON.EXE11.01.2009 9:37:14
Petr Utěkal 
Nechci se s Vámi hádat. Ale stavíte se do pozice experta z HotLine MS (taky nikdy neporadí a ještě vás označí za osla). Alternativní OS je řešení pouze pro někoho, kdo nepotřebuje denně komunikovat s ostatními majiteli OS W. Java není sice od MS, což každý ví, nicméně právě v součinnosti s MS IE (která, jak také každý ví, je nezbytná), způsobuje kolapsy.
Prostě podle mne je OS W sice globální, nikoliv však bez výhrad kvalitní OS. Iniciativy všech IT expertů (což nejsem) by mohly být zaměřeny i na jeho optimalizaci - nikoliv na jeho nekritickou obhajobu.
Dzep.
odpovědět
 
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: CTFMON.EXE11.01.2009 21:45:07
Martin Kubečkahttp://www.AntiviroveCentrum.cz
Myslím, že Raptor Vašemu příspěvku věnoval kus svého života a snažil se Vás přesvědčit, že CTFMON je regulérní součást Windows a měla by tam zůstat. Já třeba taky nevymontovávám klimatizaci z auta i když tam není nutná. Mezi námi nevěřte každámu antispywaru či antiviru. Programují to lidé a ti dělají chyby.

Mac
odpovědět
 
RE: CTFMON.EXE13.01.2011 15:02:27
Mirek 

Micro$oftí provázanosti jsou dost záhadné. Ctfmon.exe se mi povedlo zlikvidovat z běžících procesů podle tohoto návodu:

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/what-is-ctfmonexe-and-why-is-it-running/

Ale když jsem ho zkopíroval+přejmenoval a pak chtěl dávkou smazat současně v windows\system32 a windows\system32\dllcache, stále se chvíli po smazání obnovoval.

Na disku jsem měl po zkušební instalaci a samozřejmě hned následné odinstalaci zcela prázdný adresář Program Files\Microsft ForntPage\???\bin a ten nešel smazat. Pomocí programu Unlocker jsem zjistil, že ho drží Winlogon.exe. Když jsem ho Unlockerem odstavil a smazal, zjistil jsem, že už se mi neobnovuje ani ten ctfmon.exe.

Samozřejmě tak smělý nejsem, abych tvrdil, že to skutečně souviselo. Ale myslím, že neskutečný Micro$oftí bordel je určitě na vině, a asi to spíš bude jediná věc, kdežto to špehování v tom nebude, i když kdo ví.

Každopádně všechny rady, které Vám zde dali, byli naprd, ale jedna byla dobrá - přejděte na alternativní systém. Už na tom taky pracuju, aspoň se učím - nainstaloval jsem Oracle VirtualBox a do něj Lubuntu, běhá to i na netbooku. Pseudo-office, co v tom je, je sice hodně jednoduchý, ale umí doc, docx, xls, xlsx, pdf - což je asi to, co potřebujete pro spolupráci s windowsářema. K definitivní likvidaci Windows mám samozřejmě taky své bloky, ale těším se, že ten čas jednou přijde.

odpovědět
 
RE: CTFMON.EXE27.04.2011 22:03:27
Nikol 

ctfmon.exe odstraníš takhle:1.start 2.spustit 3. napsat do spustit msconfig 4.na hoře vybrat po spusštění a ukončit to je vše

odpovědět
 
RE: CTFMON.EXE08.10.2012 22:36:50
venca 

Stačí při instalaci MS office dát vlastní nastavení a ctfmon se nenainstaluje. je to součást toho programu - je to on-line  nápověda. Žádný vir, ami malware to není. a že ti to spybot označuje z malware tak je nastavenej na maximální zabezpačení - což se nedoporučuje - riziko že ti sežere nějaké ty systémové oubory a pak poznáš co je o když se PC nezapne :-D. tak si spybot a antivirák nastav na střední zabezpečení ak je doporučeno.

odpovědět
 
Cena:    0 Kč
Něco navíc
máme pro Vás dárek

SPOKOJENÍ ZÁKAZNÍCI

Musím se přiznat, že s tak ochotným a hlavně trpělivým operátorem jsem se už dlouho nesetkal.

Patří mu proto srdečný dík! Domnívám se, že tento neobvyklý přístup operátora k zákazníkovi si zaslouží i zveřejnění


Rudolf Wonka, Litoměřice

#1

Protože jsem laik a nerozumím antivirovým programů velmi si cením s jakou jednoduchostí a elegantností mně dovedla technická podpora předat potřebné informace tak, abych jim porozuměl.

Protože si takového jednání velmi cením, považuji za vhodné poděkovat také Vám za dobře vybraný a proškolený personál.


Roman Jakubík

#2

Chci vám poděkovat
za profesionalitu a za pomoc při instalaci antiviru do počítače.

Moc vám děkuji a zůstáváme nadále vašimi klienty.


Ludmila Ferencová

#3

Moc děkuji za pomoc, už to funguje podle mých představ.

Udělali jste mi radost, že se na vaši podporu mohu spolehnout, to vždy potěší.
Ještě jednou díky a hezký den.


Ivana Stinková
Mělník

#4

Děkuji za odpověď
hned to zkusím.
Pěkné vánoce. Strašně jste mě překvapili rychlou odpovědí.


Dagmar Niklová
Olomučany u Blanska

#5

Dík za pomoc

Konečně jsem KIS nainstaloval. Musím konstatovat, že by se mi to nepodařilo bez vaší pomoci.
Takže ještě jednou díky a hodně zdaru.


Milan Selucký

#6

Dobrý den,

ráda bych Vaším prostřednictvím poděkovala p. Martinovi, který se mi po 2 dny trpělivě věnoval při nastavení antivirového programu.

Je vidět, že umí pracovat nejenom s anti-virem, ale i anti-talentem na PC.

Předejte prosím toto poděkování i jemu nadřízenému pracovníkovi!!


Irena Procházková
MŠ Mezi Domy, Praha

#7

Díky Vašim nástrojům na čištění jsem si mohl vyčistit PC, neboť se neustále zpomaloval a výsledek je pro mne překvapující. Jsem sice laik, ale věřím, že to využívají i odborníci. Děkuji za veškerou tech. pomoc.


Bělík Josef
Praha

#8


Doporučujeme
Eset Nod32 Antivirus, Eset Smart Security Premium, Eset Internet Security

získejte plnou verzi antivirového programu zdarma

Odkazy
Igiho stránka o virech: www.viry.cz

Cílem serveru HOAX.cz je informovat uživatele o šíření poplašných, nebezpečných a zbytečných řetězových zpráv, se kterými se denně setkává a které ohrožují běžné používání internetu.

diallix.net
Vaše řešení kybernetické bezpečnosti - Norton 360
Verze Shop-NET: 2.14.9.25

Možnosti platby:

- převodem na účet
- platební kartou
- dobírkou

VISA Maestro VISA Electron MasterCard

Možnosti dodání:

- elektronické licence - zdarma
- dárky k objednávce - zdarma